5 Ιουν 2009

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Φύτεψε ένα δέντρο - μπορείς!

Συμβαίνει συχνά να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, να συνειδητοποιούμε τη σοβαρότητά του, αλλά να μην ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε, να μην βρίσκουμε πώς θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε κι εμείς ώστε να συνδυαστούμε με την προσπάθεια άλλων πολιτών του κόσμου και να φέρουμε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Πιο κάτω ακολουθούν απλές ιδέες για μια πιο "πράσινη" καθημερινότητα του καθενός μας, με στόχο έναν πιο πράσινο πλανήτη. Είναι οι ιδέες που προτείνει ο ΟΗΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας, οι οποίες μπορούν να εμπλουτιστούν με άλλες έξυπνες λύσεις που θα κάνουν τη διαφορά - τουλάχιστον ως την ημέρα της Πράσινης Επανάστασης?
Η UNEP συμμετέχει στα κοινωνικά δίκτυα Twitter και Facebook και έχει δεσμευτεί να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε μέλος του Διαδικτύου που είχε επικοινωνήσει μαζί της ή είχε συνεισφέρει μια ιδέα για το περιβάλλον έως τις 5 Ιουνίου.
Το σύνθημα "Φύτεψε ένα δέντρο - μπορείς!" είναι γνωστό και ευτυχώς έχει γίνει πράξη και στην Ελλάδα. Δήμοι, οργανώσεις, ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης κινητοποιήθηκαν και φύτεψαν εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα, ιδιαίτερα ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.
Ο Ιούνιος, λένε οι γεωπόνοι, είναι ο μήνας που μπορούν να φυτευτούν δέντρα σε κάθε σημείο του πλανήτη! Η εκστρατεία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον έχει θέσει στόχο τα επτά δισεκατομμύρια δέντρα - ένα για κάθε πολίτη του πλανήτη - ως το τέλος αυτής της χρονιάς.. Έχουν ήδη φυτευτεί τρία δισεκατομμύρια και υπάρχει δέσμευση για άλλα πέντε. Η Ημέρα του Περιβάλλοντος μας το ξαναθυμίζει. Να βρούμε, λοιπόν, την ευκαιρία να φυτέψουμε ένα δέντρο κι εμείς!
Μια άλλη γενική ιδέα που προτείνει το Πρόγραμμα για το Περιβάλλον είναι να μην πετάμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον, αλλά να τα χαρίζουμε σε οργανώσεις που ξέρουν πώς να τα διακινήσουν ή να τα αφήνουμε σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν άλλοι που τα έχουν ανάγκη.
από:http://culture.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου