18 Ιουν 2009

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ «Πού πας, ξένε, στο αρχαίο δράμα"
Αναρτήθηκε από iteanet
Στην έννοια του «ξένου» όπως διαμορφώνεται μέσα από το αρχαίο δράμα και στον σύγχρονο μετανάστη είναι αφιερωμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος με θέμα «Ξένος- Μέτοικος» στους Δελφούς, από 3 έως 11 Ιουλίου.






Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στο θέατρο «Φρύνιχος» με την όπερα- ορατόριο «Οιδίπους Τύραννος» του Ίγκορ Στραβίνσκι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στην πρώτη της συμμετοχή στο πρόγραμμα.Στις 4 Ιουλίου ακολουθεί ... «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Χρ. Καλαβρούζου.Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη (από το ΚΘΒΕ) και η «Άλκηστις» του Ευριπίδη , σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (από το Εθνικό) παρουσιάζονται στις 8 και 11 Ιουλίου αντίστοιχα.
Διήμερο διεθνές συμπόσιο με θέμα «Ξένος- Μέτοικος » και με επίκεντρο την αρχαιότητα, πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο στις 4 και 5 Ιουλίου. Ακολουθεί η ημερίδα «Μεταναστευτικές πολιτικές : Προβλήματα και προοπτικές» στις 6 Ιουλίου. Πενήντα νέοι καλλιτέχνες και φοιτητές δραματικών σχολών και τμημάτων θεατρικών σπουδών θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της 3ης Συνάντησης Νέων Δημιουργών.Θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, διαλέξεις και περφόρμανς νέων καλλιτεχνών θα γεμίσουν το πρόγραμμα της συνάντησης στο Συνεδριακό Κέντρο και τους υπαίθριους χώρους του από 6 έως 11 Ιουλίου. Αφιέρωμα στον Χάινερ Μίλερ και στον Γιέρζι Γκροτόφσκι πραγματοποιείται στις 8 και 9 Ιουλίου. 14η Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, 3-11 Ιουλίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών. Πληροφορίες στα τηλ. 210-3312.781 και 22650-82731. Εισιτήρια: 10-25 ευρώ

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στό:http://iteanet.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου