10 Φεβ 2009



ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΧΩΡΙ 2009




Στις 31 του Γενάρη έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Οινοχωρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενώνα ΔΡΥΟΠΗ ( δεν έπεφτε καρφίτσα).



Την πίτα έκοψε ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τσακωνίτης κάτω από το βλέμμα.. της Προέδρου του Συλλόγου Γιάννας Κλαουδάτου.



Στην εκδήλωση ήταν οικογενειακώς ο Δήμαρχος Γραβιάς Θανάσης Μανανάς, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Γεωργίου, ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου Γραβιάς Νίκος Τούμπας και σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Οινοχωρίου με επί κεφαλής τον Πρόεδρό του Γιάννη Κασβή. Τυχερή της βραδιάς η Κα Μανίνα σύζ. Σπύρου Κυριάκη ( της έπεσε το φλουρί).


Στη συνέχεια ακολούθησε μίνι δεξίωση με γλυκά και αναψυκτικά και μετά ακολούθησε δείπνο. Επειδή όμως, για τούς Οινοχωρίτες γιορτή χωρίς χορό δε γίνεται, όπως λέμε, άρχισαν τα όργανα.


Ειδική παραγγελία για να σύρει το χορό ¨Του Ανδρούτσου η μάννα χαίρεται" ο Σταύρος Κλαουδάτος, ο οποίος στα πρώτα του βήματα ήταν λίγο σφιχτός, μετά την πρώτη φούρλα άπλωσε για τα καλά, αποδεικνύοντας ότι έχει προσαρμοστεί για τα καλά στον Ρουμελιώτικο Τσάμικο χορό. Ακολούθησαν όλων των ειδών τραγούδια και χοροί μέχρι το πρωί


Τις πρώτες πρωινές ώρες, η Κα Πατρούλα Αραβαντινού, αλλάζοντας το όνομά της από Πατρούλα σε ( Πετρούλα...) και κρατώντας μια ομπρέλα, μας είπε τον καιρό, για την ημέρα που ξημέρωνε.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ








































2 σχόλια: